Tonton Drama Mr. Bibik Episod 1 – 20

Drama Mr. Bibik, arahan bersama Pali Yahya dan Eez Jalaluddin memulakan tayangan perdana di Slot Akasia, TV3 bermula 29 Oktober 2021. Drama komedi romantik ini dibintangi Saharul Ridzwan, Zara Zya dan Raja Afiq.

JUDUL : MR BIBIK
EPISOD : 20
TARIKH : 29 Oktober 2021
WAKTU SIARAN : Setiap hari Isnin hingga Jumaat, jam 7 malam
SIARAN TV : Slot Akasia (TV3)
PENULIS SKRIP : Farhana Fauri
PENGARAH : Pali Yahya dan Eez Jalaluddin
PRODUKSI : Saphire Screen Sdn Bhd
SENARAI PELAKON : Saharul Ridzwan, Zara Zya, Raja Afiq, Dayang Areeda, Liza Abdullah, Roy Azman, Anne Abdullah, Balkisyh Semundur Khan, Wanns Ahmad, Sefik

Drama Mr Bibik

Sinopsis Drama Mr. Bibik

Aulia dan Mukhriz bertunang kerana campur tangan orang tua. Mukhriz obses dengan Aulia dari zaman remaja walaupun semua gadis mampu dimilikinya dengan mudah. Bagi Mukhriz, Aulia amat berbeza baginya. Aulia pula langsung tidak menunjukkan minat terhadapnya sehingga Mukhriz diperlekehkan oleh kawan-kawannya.

Firas, seorang lelaki yang berperwatakan biasa sedang melalui fasa kecewa dalam hidupnya. Dia sanggup berhenti kerja dari sebuah syarikat besar untuk memulakan perniagaan dengan tunangnya, Arisya. Sayangnya, Firas dikhianati apabila Arisya telah berkahwin dengan lelaki lain. Hilang kerja dan juga putus tunang, Firas tidak hilang semangat malah dia tidak kisah untuk bekerja di syarikat pembersihan milik kenalannya.

Hari pertama Firas memulakan tugasnya, dia telah diarahkan untuk membersihkan rumah Aulia. Oleh kerana ada insiden yang kurang menyenangkan antara mereka berdua sebelum ini, Aulia mahu menolak servis Firas. Tambahan pula, Aulia tidak senang dengan lelaki yang bekerja sebagai pembantu rumah. Akhirnya Aulia terpaksa terima kerana kawannya Siti yang juga pemilik syarikat itu memberikan perkhidmatan percuma apabila tidak dapat menghantar pembantu rumah yang sudah biasa ditugaskan.

Firas pening dengan sikap pemalas Aulia dan keadaan rumah yang bersepah. Setelah hampir seminggu bekerja di situ dan pada hari terakhir, tiba-tiba rumah Aulia didatangi Mukhriz dan ayah Aulia, Tuan Halim. Mukhriz menuduh Aulia menyimpan lelaki di rumahnya. Puas Aulia dan Firas menerangkan keadaan sebenar tetapi Tuan Halim tetap kecewa.

Mukhriz menawarkan diri berkahwin dengan Aulia untuk menutup malu Tuan Halim. Namun, Tuan Halim mahu Firas bertanggungjawab atas perbuatannya terhadap Aulia dan mendesak Firas untuk menikahi anaknya. Tuan Halim sanggup mengugut Firas jika tidak mahu ibunya mengetahui perkara yang memalukan ini. Firas minta diberikan masa untuk membuat persediaan.

Firas tidak dapat menerima Aulia seorang yang pemalas dan pengotor untuk menjadi isterinya. Begitu juga dengan Aulia, tidak sanggup bersuamikan Mr Bibik! Mukhriz pula tidak mahu kehilangan Aulia dan tetap akan mencari jalan untuk merampas Aulia balik! Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Tonton Episod 1 Hingga Episod 20 Drama Mr. Bibik

Episod 1Link

Episod 2Link

Episod 3Link

Episod 4Link

Episod 5Link

Episod 6Link

Episod 7Link

Episod 8Link

Episod 9Link

Episod 10Link

Episod 11Link

Episod 12Link

Episod 13 Link

Episod 14 Link

Episod 15 Link

Episod 16Link

Episod 17Link

Episod 18link

Episod 19 – akan update

One thought on “Tonton Drama Mr. Bibik Episod 1 – 20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge