Bio-LiFE Nat B Fizzy Untuk Sentiasa Kekal Cergas

Malaysia sedang melaksanakan Pelan Pemulihan Negara (PPN) berfasa bagi membendung penularan Covid-19. Namun, situasi ini tidak menghalang abam untuk kekal cergas dan aktif di rumah. Pemakanan dan aktiviti fizikal yang bersesuaian penting bagi meningkatkan ketahanan fizikal dan mental pada masa ini.

Abam memilih untuk bermain badminton bagi mengekalkan kecergasan. Bagi abam, diet seimbang dan aktiviti fizikal penting dalam beberapa keadaan berkaitan usia termasuklah mengurangkan risiko penyakit.

Cergas

Selain mengambil makanan yang berkhasiat, abam tak lupa mengambil Bio-LIFE Nat B Fizzy dalam diet abam. Nat B Fizzy mengandungi dos tinggi vitamin B dan C yang menyokong keperluan nutrien seharian dalam bentuk effervescent.

Nikmati Gaya Hidup Cergas Dengan Bio-LIFE Nat B Fizzy

Nat B Fizzy

Abam memilih Nat B Fizzy dalam mengekalkan kesihatan kerana mengandungi dos tinggi vitamin B dan C, biotin, kalsium dan magnesium.

  1. Vitamin B1 menukarkan karbohidrat, lemak, dan protein kepada tenaga.
  2. Vitamin B2 membebaskan tenaga dari karbohidrat, lemak, protein dan merangsang pertumbuhan.
  3. Vitamin B3 bertindak dalam pemindahan tenaga daripada makanan.
  4. Vitamin B5 membantu dalam metabolisme lemak dan karbohidrat.
  5. Vitamin B6 terlibat dalam pembentukan sel darah merah.
  6. Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel darah merah.
  7. Biotin memecahkan karbohidrat, lemak, dan protein kepada tenaga.
  8. Vitamin C membantu dalam penghasilan kolagen, penyerapan zat besi dan penghapusan radikal bebas.
  9. Kalsium membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang kuat.
  10. Magnesium terlibat dalam pembentukan tulang dan gigi yang kuat.

Siapakah yang digalakkan untuk mengambil Nat B Fizzy?

Senaman terbukti dapat mengurangkan risiko penyakit dan terjatuh, malah membantu meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan mental. Ia juga mengukuhkan hubungan sosial serta meningkatkan fungsi kognitif

Sebab itu mereka yang mengamalkan senaman perlu mengambil Nat B Fizzy. Aktiviti fizikal juga penting untuk kekal sihat dan daya tahan tubuh terutama dalam kalangan mereka yang meningkat usia.

Selain itu golongan yang mempunyai gaya hidup yang sibuk dan tertekan dan golongan muda serta pelajar aktif yang berumur 15 tahun ke atas digalakkan untuk mengambil Nat B Fizzy.

Nat B Fizzy

Setiap hari Abam mengambil 1 tablet effervescent dilarutkan dalam segelas air selepas sarapan pagi makan. Kanak-kanak di bawah 15 tahun harus mendapat nasihat daripada profesional kesihatan sebelum mengambil produk ini.

Abam suka Bio-LiFE Nat B Fizzy sebab sesuai untuk pengambilan seharian dan pembungkusan yang senang dibawa ke mana-mana. Pembungkusan individu untuk mengelakkan pengoksidaan.

Produk ini boleh didapati di kedai-kedai utama seluruh negara atau secara dalam talian. Maklumat lanjut boleh layari laman web Bio-LiFE dan media sosial FB- Bio-LiFE atau IG Bio-LiFE

Sekarang ada promosi di Watsons. Beli 2 x 10s Nat B Fizzy hanya RM14.90. Boleh beli secara online atau di semua stor Watsons.

Nat B Fizzy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge